Categorieën

Yamaha 8 // 9.9 pk 4 takt View full size

Yamaha 8 // 9.9 pk 4 takt

Compacte vormgeving, groots in prestaties

Meer details

» Aan mijn verlanglijst toevoegen

Onze sterke lichtgewichten opgefrist

Krachtige voortstuwing op het water betekent niet dat u een zware, onhandelbare buitenboordmotor op uw boot nodig heeft. De lichtgewicht F8 en F9.9 zijn  gemakkelijk draagbaar. De gebruiksvriendelijke geïntegreerde draaggrepen maken het u erg gemakkelijk.

Ontdek  de fluisterstille werking, het uiterst gunstige brandstofverbruik en de ideale combinatie van soepel, betrouwbaar vermogen en een verbluffende stuwkracht. Het CDI-ontstekingssysteem van Yamaha zorgt voor een betrouwbare, snelle start en met de draaigasgreep en het vooruit-neutraal-achteruit schakelsysteem is de motor veilig en gemakkelijk te bedienen.

Deze motoren hebben vele kwaliteiten, waardoor ze ideaal zijn voor zowel opblaasboten en visboten, maar natuurlijk ook voor  voor professioneel gebruik.

Motor

Motortype

4-takt

Cilinderinhoud

197 cm³

Aantal cilinders en configuratie

2 / in lijn, SOHC

Boring x slag

56,0 mm x 40,0 mm

Max. vermogen aan propelleras in middenbereik

5,9 kW / 5.500 tpm

Max. toerental bij volgas

5.000 - 6.000 tpm

Smeersysteem

Druksmering

Fuel Induction System

1 carburateur

Ontstekingsysteem

CDI

Startsysteem

Handmatig

Overbrengingsverhouding

2.08(27/13)

 

Afmetingen

Aanbevolen spiegelhoogte U = Ultra lang / X = Extra lang / L = lang / S = kort

S:435 mm L:557 mm

Gewicht inclusief propeller

F8CMHS: 38.0 kg, F8CMHL: 39.0 kg

Inhoud brandstoftank

Externe brandstoftank, 12 liter

Inhoud oliecarter

0,8 liter

 

Extra kenmerken

Besturing

Stuurhendel

Trim- en tiltsysteem

Handmatig

Dynamo / vermogen

12V - 6A with rectifier/regulator

Propeller

Inclusief

Ondiepwaterstand

StandaardMotorontwerp van de allernieuwste generatie

 

Motorontwerp van de allernieuwste generatie

Deze motoren zijn uitermate compact en efficiënt, met twee cilinders en één bovenliggende nokkenas (SOHC). De F9.9 heeft nu ook een nieuwe elegante en compact vormgegeven motorkap - in de stijl van de nieuwste generatie motoren - en heeft een langere slag dan de F8, waardoor de cilinderinhoud 8% groter is. Dit resulteert in meer vermogen en een hoger koppel.

Nieuw ontworpen stuurhendel en bediening (F9.9)

 

Nieuw ontworpen stuurhendel en bediening (F9.9)

De stuurhendel en bediening van de F9.9 hebben een nieuw ergonomisch ontwerp gekregen. De stuurhendel heeft een zeer comfortabele lengte en het schakelen gebeurt op de stuurhendel zelf, voor een eenvoudige, betrouwbare en ontspannen bediening.

Gemakkelijk te dragen

 

Gemakkelijk te dragen

Beide motoren staan bekend om hun handzaamheid en de F9.9 heeft nieuwe elementen in het ontwerp gekregen voor nog meer gebruiksgemak van deze robuuste en krachtige motor. In de stuurbeugel is nu een grotere, nog comfortabelere hendel geïntegreerd. De opnieuw ontworpen stuurhendel kunt u eenvoudig inklappen, zodat deze nog minder ruimte inneemt bij het opbergen.

Onderlegger voor handig opbergen (F9.9)
 

 

Onderlegger voor handig opbergen (F9.9)

De F9.9 heeft nieuwe elementen in het ontwerp gekregen waardoor deze bij het opbergen nog minder ruimte inneemt. Dankzij de speciale nieuwe onderlegger kunt u de motor verticaal of op zijn achterzijde op het dek of de vloer opbergen. Met de eenvoudig inklapbare stuurhendel kan de motor comfortabel worden gedragen en neemt deze thuis of aan boord minder ruimte in beslag.

Zoetwaterspoelsysteem

 

Zoetwaterspoelsysteem

Via een gemakkelijk toegankelijke aansluiting aan de voorkant kunt u zout en vuil uit het koelkanaal spoelen zonder de motor te laten draaien. Gewoon een slang aansluiten en spoelen. Dit is een zeer efficiënte manier om corrosie tegen te gaan en de levensduur van uw buitenboordmotor te verlengen.

Ondiepwaterstand

 

Ondiepwaterstand

Dankzij de ondiepwaterstand kunt u ook in ondiep water veilig manoeuvreren. Zo kunt u altijd zo dicht bij de oever komen als u wilt, zonder bang te zijn uw propeller te beschadigen, of u nu in het troebele water van een plas navigeert of in de nabijheid van een verraderlijke zandbank.

YDC-30 - Yamaha's perfecte corrosiebescherming

 

YDC-30 - Yamaha's perfecte corrosiebescherming

U hebt een motor nodig waarop u kunt vertrouwen en Yamaha-buitenboordmotoren zijn vermaard om hun duurzaamheid en de daardoor hoge waardevastheid. De unieke aluminiumlegering YDC-30 die de externe motorcomponenten beschermt, een zinkcoating, hoogwaardig roestvrij staal en vijf externe laklagen, bieden langdurige bescherming, van binnen en van buiten.